27.5.2022. 13:35
0
Zelenski: Ukrajina mora direktno razgovarati s Putinom
Ukrajinski predsjednik Volodmir Zelenski izjavio je u petak da Ukrajina nije voljna razgovara s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom, ali da mora da se suoči s realnošću da će to vjerovatno biti neophodno kako bi se okončao rat.

- Ima stvari o kojima treba razgovarati s ruskim čelnikom. Ne kažem vam da je naš narod nestrpljiv da razgovara s njim, ali se moramo suočiti s realnošću u kojoj živimo - izjavio je Zelenski u obraćanju indonezijskoj analitičkoj grupi.

- Ono što želimo od tog sastanka je da nam se vrati naš život. Mi želimo živjeti kao suverena zemlja unutar vlastite teritorije - kazao je on, dodajući kako izgleda da Rusija još nije spremna za ozbiljne mirovne razgovore, prenosi Reuters.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.