28.6.2022. 20:17
0
SAD uvele nove sankcije Rusiji
Sjedinjene Američke Države danas su uvele novi paket sankcija protiv Rusije koji uključuje sankcije za 70 subjekata i 29 pojedinaca te su zabranile uvoz novog ruskog zlata, saopćilo je američko Ministarstvo finansija.


Ovi potezi stavljaju na crnu listu 70 subjekata i 29 pojedinaca, što zamrzava svu imovinu u SAD-u i zabranjuje im poslovanje s američkim institucijama ili obavljanje finansijskih transakcija s njima.

SAD će ciljati na ruski državni odbrambeni konglomerat Rostec i više banaka, uključujući Banku Moskve, navodi Ministarstvo finansija na svojoj web stranici, javlja BBC.

Američko ministarstvo finansija izjavilo je da Rostecov "upravljački kišobran uključuje više od 800 subjekata u širokom rasponu sektora" i da su svi subjekti u vlasništvu Rosteca 50 posto ili više, izravno ili neizravno, blokirani.

Također je sankcionisana United Aircraft Corporation, proizvođač ruskih borbenih aviona MiG i Suhoj.

Američko ministarstvo finansija kaže da se time želi "oslabiti sposobnost Rusije da nastavi svoj zračni napad na Ukrajinu". 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.