2.7.2022. 19:15
0
Treći dan štrajka uposlenika francuskih aerodroma, otkazano desetine letova
Na aerodromima u Parizu u subotu je vladalo haotično stanje, budući da su radnici treći dan zaredom nastavili proteste tražeći bolje plate.

Desetine letova otkazano je na glavnom pariškom aerodromu Roissy-Charles de Gaulle, a putnici su se suočili s brojnim problemima, uključujući izgubljenim prtljagom i dugim čekanjem.

Kako javlja francuski dnevni list Liberation, u subotu je između pet i 12 sati po lokalnom vremenu otkazan svaki peti let.

Aerodromske vlasti izdale su upozorenje putnicima da na let stignu najmanje dva do tri sata prije.

Radnici pariških aerodroma kao i vatrogasci u Charles de Gaulleu, štrajkuju od četvrtka tražeći povećanje plata od šest posto retroaktivno do 1. januara, dok uprava predlaže tri posto, prema izvještajima francuskih medija.

Štrajk je još jedna otežavajuća okolnost za aerodrome koji se još uvijek oporavljaju nakon dvogodišnjih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

U petak su uposlenici štrajkom pokušali skrenuti pažnju na inflaciju.

Sindikati su rekli da bi štrajk mogao trajati do nedjelje, prenosi Anadolu Agency (AA). 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.