3.7.2022. 8:58
1
Jesu li Rusi osvojili grad: Kadirov objavio video iz Lisičanska
Rusija tvrdi da su njene snage osvojile Lisičansk, grad oko kojeg se već danima vode žestoke borbe i posljednji grad pod ukrajinskom kontrolom u Lugansku. S druge strane i Ukrajinci tvrde da je grad pod njihovom kontrolom, piše BBC.

Ruski seperatisti tvrde da su ušli u Lisičansk i da su stigli do centra grada, dok ruski mediji objavljuju video snimke na kojima se vide da ruski vojnici paradiraju ulicama Lisičanska.

Guverner regije Luhansk, Sergij Hajda rekao je da nisu odustali od oDbrane Lisičanska te da se ruske snage približavaju opkoljenom gradu sa svih strana.

U isto vrijeme snimke i slike čečenskih vojnika unutar Lisičanska je vojni analitičar i bloger Rob Li(Lee), s londonskog King's Collegea. Snimak je napravio vođa Čečena Ramzan Kadirov (Kadyrov) koji je jučerobjavio da je Lisičansk potpuno opkoljen.




(Admir O.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.