4.7.2022. 10:53
0
U Bavarskoj hitno traže radnike iz inostranstva: Evo za koji posao
Imigracija radnika iz inostranstva također se mora pojednostaviti za sve. Jer ne može biti da naši građani odlaze na godišnje odmore u inostranstvo, a domaće turističke firme moraju odbijati goste jer im nedostaje radnika

Udruga bavarskih hotela i restorana zahtijeva hitnu pomoć od savezne vlade zbog zapošljavanja stranih radnika.

- Nakon najavljenih pojednostavljenja za korištenje stranih pomoćnika u njemačkim zračnim lukama, čvrsto pretpostavljamo da će se ista pravila primjenjivati i na druge sektore kao što je ugostiteljstvo, rekao je državni upravitelj Thomas Geppert.

Nakon ponekad haotičnih situacija na nekim njemačkim aerodromima, Semafor koalicija želi brzo izdati boravišne i radne dozvole za osoblje, posebno iz Turske.

Geppert je zahtijevao “jednaka prava za sve”.

- Imigracija radnika iz inostranstva također se mora pojednostaviti za sve. Jer ne može biti da naši građani odlaze na godišnje odmore u inostranstvo, a domaće turističke firme moraju odbijati goste jer im nedostaje radnika, zaključio je Thomas Geppert, prenosi Fenix magazin. 


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.