7.7.2022. 15:25
0
Pad cijena nafte na globalnom tržištu nastavljen zbog straha od recesije
Cijene nafte na globalnom tržištu nastavile su da padaju u četvrtak nakon porasta rizika od recesije i zabrinutosti za oskudnu ponudu.

Međunarodna referentna cijena nafte tipa brent iznosila je 100,3 dolara po barelu poslije pada cijene za 0,39 posto, nakon zatvaranja prethodne sesije kada je cijena iznosila 100,69 dolara po barelu.

Američka referentna vrijednost West Texas Intermediate (WTI) trgovala se po cijeni od 97,95 dolara po barelu poslije pada cijene za 0,59 posto, nakon što je na prethodnoj sesiji iznosila 98,53 dolar po barelu.

Cijene nafte pale su u srijedu ispod 100 dolara prvi put od 25. aprila, nakon povećanog straha od recesije što je negativno utjecalo na izglede za globalnom potražnjom za naftom.

Cijene su u četvrtak nastavile padati zbog rizika od recesije koja bi smanjila globalnu potražnju za naftom.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.