15.7.2022. 9:24
0
Yellen je optužila Rusiju za negativne posljedice rata u Ukrajini
Američka ministrica finansija Janet Yellen osudila je "brutalni i neopravdani rat" Rusije u Ukrajini i rekla da ruski finansijski zvaničnici koji učestvuju na sastanku ministara finansija G20 u petak dijele odgovornost za "užasne posljedice" rata.

Yellen je, govoreći na otvaranju sastanka ministara finansija i šefova centralnih banaka grupe 20 najbogatijih i najvećih zemalja svijeta na indonezijskom turističkom ostrvu Baliju, pozdravila ukrajinskog ministra finansija i optužila samo Rusiju za negativan posljedice "prelijevanja" rata, rekao je zvaničnik Ministarstva trezora.

Zamjenik ruskog ministra finansija Timur Maksimov prisustvuje sastanku na Baliju, dok ministar finansija Anton Siljuanov učestvuje virtuelno, rekao je izvor blizak tom pitanju, prenosi Reuters.



(FENA/. Amer M.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.