11.8.2022. 8:50
0
U eksploziji na Krimu uništeno najmanje sedam ruskih vojnih aviona
FOTO: Twitter
Prema satelitskim snimkama, u eksploziji koja se dogodila u utorak u ruskoj zračnoj bazi uništeno je najmanje sedam vojnih aviona. Riječ je o zračnoj bazi na Krimu.

Uzrok eksplozije je još uvijek nepoznat. Prema službenoj verziji ruskog ministarstva, do eksplozije je došlo zbog detonacije municije, ali nisu otkrili kako je do detonacije došlo. 
Pojavile su se satelitske snimke.

Ukrajinski novinar Ilija Ponomarenko objavio je satelitsku sliku uništene Saki baze na Krimu.

"Od 'Kijev će pasti unutar 72 sata' do 'ključna zračna baza je uništena od ukrajinskog napada'. Život je misterij", napisao je.

Društvenim mrežama proširile su se snimke koje prikazuju velike kolone automobila na Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Kako javlja britanski Telegraph, u automobilima koji su stvorili veliku gužvu nalaze se ruski civili koji su odlučili pobjeći s poluotoka nakon jučerašnjih eksplozija u ruskoj vojnoj zrakoplovnoj bazi Saki na zapadu Krima.

Iako službeni Kijev šuti o eksplozijama u ruskoj vojnoj bazi na Krimu, visoki ukrajinski dužnosnik je pod uvjetom da ostane anoniman, rekao da su za silovite eksplozije koje su jučer razorile bazu odgovorni ukrajinski specijalci. 



(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.