11.8.2022. 15:26
0
Britanski obavještajci: Malo je vjerovatno da će Rusija biti sposobna ispuniti neke izvozne narudžbe za oklopna borbena vozila
Malo je vjerovatno da će Rusija biti sposobna ispuniti neke izvozne narudžbe za oklopna borbena vozila zbog izuzetne potražnje za vozilima za vlastite snage Rusije u Ukrajini i sve većeg efekta zapadnih sankcija, navode iz Ministarstva odbrane Velike Britanije.

Bjelorusija je nedavno objavila detalje novog domaćeg unapređenog glavnog borbenog tenka (MBT) T-72B. Bjelorusija je vjerovatno razvila ovo alternativno rješenje umjesto programa modifikacije MBT-a koji je ranije ugovoren s ruskom državnom kompanijom UralVagonZavod.

Rusija dugo smatra da je odbrambena industrija jedan od svojih najvažnijih izvoznih uspjeha.

Međutim, njeni vojni industrijski kapaciteti su sada pod znatnim pritiskom, a kredibilitet mnogih njenih oružanih sistema je narušen zbog njihove povezanosti sa lošim učinkom ruskih snaga u ratu u Ukrajini.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.