19.8.2022. 13:24
0
Izraelska vojska ubila muškarca na Zapadnoj obali
Palestinsko ministarstvo zdravlja saopćilo je u petak da je muškarac preminuo nakon što su ga izraelske snage upucale tokom racije u blizini Nablusa na okupiranoj Zapadnoj obali.

Salah Sawafta, 58, bio je u kritičnom stanju nakon što mu je metak pogodio glavu u Tubasu i preminuo je nekoliko sati kasnije, saopćilo je ministarstvo, prenio je AP.

Sawafta se vraćao kući nakon što je prisustvovao jutarnjoj molitvi u seoskoj džamiji dok su izraelske snage djelovale na tom području, rekao je njegov brat Džehad.

- Došlo je do sukoba sa mladima u okolini, a Salaha je iz snajpera upucao u glavu nakon što je kupio vreću hljeba u trgovini i nastavio put kući - rekao je on.

Izraelska vojska je saopćila da su njene trupe ušle u dva sela kako bi uhapsile Palestince za koje se sumnja da su učestvovali ili planirali napade na izraelske mete. U Tubasu su Palestinci bacali molotovljeve koktele i otvorili vatru na vojnike, koji su odgovorili vatrom.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.