21.8.2022. 10:56
0
Zelenski pozvao Ukrajince da se ujedine i nastave borbu
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u noćnom video obraćanju ponovo pozvao na jedinstvo i nastavak borbe protiv ruske agresije, koja je počela prije skoro šest mjeseci.

- Moramo ostati jaki. Morat ćemo proći kroz mnogo toga, nažalost mnogo boli - poručio je Zelenski.

Ukrajina će u srijedu proslaviti Dan nezavisnosti, kojim će se obilježiti i šest mjeseci od početka ruske invazije i početka rata.

- Morat ćemo da se borimo za pobjedu Ukrajine. Pred nama je još dug put - rekao je ukrajinski predsjednik.


Upozorio je da bi Rusi mogli iskoristiti Dan nezavisnosti Ukrajine za posebno brutalne napade.

- Takav je naš neprijatelj. Rusija radi nešto odvratno i okrutno svake druge sedmice već šest mjeseci - rekao je Zelenski.

On je svakodnevne raketne i artiljerijske napade na području Harkova i Donbasa opisao kao ruski teror.

Prema njegovim riječima, cilj Rusije je da ponizi zemlju i širi strah i sukob, ali da niko ne bi trebao pokleknuti i pokazao slabost pred ovim pritiskom.

- Zato moramo ostati zajedno, pomagati jedni drugima, obnoviti ono što je uništeno i boriti se za našu naciju - dodao je ukrajinski predsjednik, prenosi STA. 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.