23.8.2022. 9:05
0
Uoči dana nezavisnosti Ukrajine: Rusija izvela artiljerijske i zračne udare u regiji Zaporožje
Rusija je izvela artiljerijske i zračne udare u regiji Zaporožje, saopćio je u utorak ukrajinski Generalštab, gdje su borbe u blizini najveće nuklearne elektrane u Evropi izazvale strah od katastrofalnog nuklearnog incidenta.


Napadi su izvedeni uoči Dana nezavisnosti Ukrajine u srijedu. Kijev je zabranio javne proslave zbog opasnosti od novih ruskih napada, izvještava AFP.

Američka ambasada u Kijevu također je upozorila u saopćenju na ruske planove za napad na civilnu i vladinu infrastrukturu u narednim danima.

U blizini linija fronta na jugu zemlje, kako navodi ukrajinska strana, Rusija je izvela artiljerijske  i zračne napade u nekoliko gradova u regiji Zaporožja. Na tom području su ruske snage zauzele nuklearnu elektranu ubrzo nakon što su izvršile invaziju 24. februara.

Nakon artiljerijske i raketne vatre u blizini kompleksa nuklearnog reaktora Zaporožje, na južnoj obali rijeke Dnjepar, uslijedili su pozivi na demilitarizaciju tog područja. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.