5.9.2022. 11:51
0
Detalji pokolja u Kanadi: Išli su od vrata do vrata i ubijali lokalce, objavljena hronologija napada
Logan Stein, lokalni kanadski novinar, za BBC je ispričao da je regija u kojoj se dogodio napad izuzetno zabačena. Prema zasad dostupnim informacijama, ubice su išli od vrata do vrata i napadali lokalce, rekao je Stein.

U pokolju u Kanadi za koji se sumnjiče Damien Sanderson i Myles Sanderson, nožem je ubijeno najmanje 10 ljudi, a 15 ih je ranjeno.

Ubice su u bijegu. Crni Nissan u kojem su pobjegli navodno je viđen u Regini, glavnom gradu provincije Saskatchewan, a policija smatra da se osumnjičeni i dalje nalaze u tom gradu. Policija je pozvala stanovnike provincije da ne izlaze iz svojih domova.

BBC je objavio hronologiju smrtonosnog napada koji je potresao Kanadu, prenosi Index.hr.

05:40 (po lokalnom vremenu): Policija zaprimila prvu dojavu o napadu nožem u domorodačkoj zajednici James Smith Cree Nation. U roku od nekoliko minuta telefonom su zaprimili niz dojava o drugim napadima

7:12 Policija javnosti poručila da se odmah skloni na sigurno te poslala upozorenje na "naoružane i opasne osobe"

7:57 Policija objavila imena, opise i fotografije dva osumnjičena za pokolj

8:20 Policija proširila upozorenje na opasne osobe na cijelu provinciju Saskatchewan

11:25 Potraga za osumnjičenima proširena na susjedne provincije, Manitobu i Albertu

12:07 Policija obavijestila javnost da je vozilo u kojem su se odvezli osumnjičeni viđeno u Regini, glavnom gradu provincije Saskatchewan

(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.