23.9.2022. 20:32
0
Kadirov rekao da se Čečeni neće odazvati na Putinovu mobilizaciju pa Ruse koji bježe nazvao kukavicama
Čečenski vođa Ramzan Kadirov u svom govoru obratio se Rusima koji napuštaju zemlju zbog najave djelomične mobilizacije.

"Vama se obraćam, devijanti. Možete smisliti različite izgovore, možete reći da ne podržavate sadašnju politiku. Možete izmisliti i bajku da su vam ideja rata i pojam oružja strani ili da jednostavno ne prihvaćate nasilje. Ali znajte da ste samo kukavice, izdajice i drugorazredne osobe", rekao je Kadirov na svom Telegramu.

"Kad vam je potrebna država, vi ste građani s velikim slovima koji zahtijevaju poštovanje svojih prava i volite se pozivati na drugi članak ruskog ustava. Kad želite izaći iz zone komfora, tek tad ste domoljub do srži", dodaje.

"Kad država treba tvoju podršku i zove te u rat i to odbijaš, tko si ti? Ne, nisi zahvalan državi i branitelj odan narodu. Ti si obična kukavica, rob svoje duše, napuštaš rodbinu, prijatelje, poznanike, dom, grad. Nikakvi izgovori neće oprati ovu tvoju sramotu. Čak se bojite priznati svoj kukavičluk", kazao je čečenski vođa.

Njegova poruka ljudima koji napuštaju zemlju jer ne žele ići u rat u Ukrajini dolazi nakon današnjeg Kadirovog obraćanja u kojem je rekao da se mobilizacija u Čečenskoj Republici neće sprovoditi.

Kadirov je pojasnio kako je Čečenija već do sada regrutovala veliki broj vojnika za rat u Ukrajini, tačnije njih 20.000.

"Čečenija je prevršila plan za mobilizaciju. Ovaj mehanizam smo razradili od samog početka, čak i prije objave djelimične mobilizacije. Osim toga, republika, ima rezervu od hiljadu dobrovoljaca koji će se, ako bude potrebno, priključiti u Ukrajini. Čečenija je svoj plan za vojsku ispunila za 254 posto", rekao je Kadirov.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.