30.9.2022. 14:04
0
Bogdan je poginuo u Ukrajini noseći grb RBiH: Bosanska borba protiv agresora bila mu je inspiracija, htio je posjetiti našu zemlju
Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u sedmi mjesec, a situacija na frontu je iz dana u dan sve komplikovanija.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je ukaze kojima se Hersonska i Zaporoška oblast priznaju kao nezavisne teritorije. Riječ je o ukrajinskim teritorijama koje je okupirala Rusija.

U prvim danima invazije u februaru mnogi su strahovali od toga da daleko slabija ukrajinska vojska nema gotovo nikakve šanse protiv višestruko moćnijeg neprijetelja.

Međutim, ukrajinski vojnici su svojom odlučnošću i hrabrošću stale na crtu u namjeri da brane i odbrane svoju zemlju i svoj narod.

Jedan od njih je bio Bogdan, mladi ukrajinski vojnik koji je poginuo na ratištu u borbama prije par dana.

Na svom ruksaku je nosio grb Republike Bosne i Hercegovine, te je tvrdio je kako mu je bosanska borba za nezavisnost i slobodu 90-ih bila inspiracija da se bori za slobodnu Ukrajinu.

Bio je advokat, volio anime i nasmijavati sve koji su bili u njegovom društvu.

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju njegovi prijatelji, a jedna od njih je napisala:

"Htio je posjetiti druge slavenske zemlje nakon kraja rata, a posebno Bosnu. Bio je heroj i poginuo kao heroj. Svijet je manji bez njega."

(A. Balićevac)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.