12.11.2022. 18:36
0
Lider turske opozicije zatražio: Crnogorski i srpski narko - karteli da napuste Tursku, "izgubit ćete glave"
Kemal Kiličdaroglu, lider turske opozicije zahtijeva da srpski i crnogorski narko-karteli napuste zemlju nakon hapšenja Željka Bojanića, crnogorskog narko-bosa koji je uhapšen po potjernici Interpola.

Karteli da napuste naše gradove! Ne želimo vaš prljavi novac. Upozoravam vas: izgubit ćete glave. Nemamo nijedno dijete koje bismo mogli žrtvovati - napisao je Kemal Kiličdaroglu, šef glavne opozicione Republikanske narodne partije na Twitteru.

Kiličdaroglu je optužio vladu predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da je dozvolila kartele i njihov “prljavi“ novac u Tursku.

- Sav mafijaški ološ svijeta došao je u naše gradove sa svojim novcem. Ono što vidite je samo kap u moru - rekao je Kiličdaroglu, koji je nedavno optužio Erdogana da koristi novac od droge da podrži ekonomiju koja tone. Nakon izvještaja i kritika opozicije, Policijska uprava Istanbula je u ponedjeljak potvrdila hapšenje Željka Bojanića.

- Pomenuta osoba je uhvaćena u akciji izvedenoj u okrugu Sarijer 4. novembra 2022. godine. U pretresu prebivališta; oduzeta je lažna lična karta, pasoš i digitalni materijal. Prilikom iskopavanja po nalogu javnog tužioca, nakon obaveštenja da je telo osobe zatrpano u bašti, nisu pronađeni posmrtni ostaci - saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je saopštila Policijska uprava Istanbula, Bojanić od 2014. godine živi u Turskoj sa lažnom ličnom kartom u vili u Zekerijakoju, jednom od najluksuznijih dijelova Istanbula.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.