2.2.2023. 22:28
0
Dani Alves dobio još jednu lošu vijest u zatvoru: Klub mu prijeti tužbom, traži milionsku odštetu
Dani Alves je trenutno u zatvoru pod optužbom za seksualno zlostavljanje.

Najtrofejniji nogometaš u historiji, međutim, sada nailazi na nove probleme. Njegov klub Pumas ne samo da ga je otpustio nakon izbijanja afere, nego traži i novčanu odštetu od brazilskog igrača.

Pumas, ekipa koja je raskinula ugovor s Danijem Alvesom nakon što je završio u zatvoru, zahtijeva milionsku odštetu. Tvrde da je Brazilac prekršio uvjeta ponašanja navedene u ugovoru.

Alves je uhapšen 20. januara. Optužen je za seksualni napad. Od tada se nalazi u pritvoru u Barceloni, bez prava na kauciju i odbranu sa slobode.

UOL Sporte javlja da je na dan hapšenja Upravni odbor meksičkog kluba poslao e-mail Alvesu. U dokumentu su mu najavili raskid ugovora i obavijestili o zahtjevu za odštetu od 4,5 miliona eura.

Mediji su došli do e-maila koji je Pumas poslao Alvesu. U njemu se meksička ekipa poziva na klauzulu koja kažnjava igrača za sudjelovanje “u bilo kojem skandalu koji je javno objavljen” ili u “bilo kojem činu koji se smatra zločinom prema zakonodavstvu zemlje u kojoj se dogodio”.

Pumas vjeruje da optužba za silovanje znači da je Alves prekršio ugovor. Stoga klub zahtijeva finansijsku odštetu, prenosi Marca.

“Za vrlo ozbiljna kršenja ugovora, prema uvjetima iz 14. i 15. klauzule ugovora, igrač je nepopravljivo dužan nadoknaditi klubu isplatu naknade predviđene 15. tačkom ugovora.

Naknada iznosi pet miliona dolara neto, odnosno bez ikakvog poreza”, navodi Pumas.

Meksikanci su također zaprijetili Alvesu da bi mogli pokrenuti spor pred Svjetskom nogometom federacijom (FIFA) ako on ne plati odštetu.

“Pumas zadržava pravo poduzeti sve radnje pred FIFA-om i bilo kojom drugom relevantnom i nadležnom jurisdikcijom kako bi zatražio naknadu, koja je dogovorena prema ugovoru”, naveo je klub.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.