3.2.2023. 8:12
0
Lavrov: SAD 'direktno učestvovale' u eksploziji na gasovodu Sjeverni tok
Ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov izjavio je da su Sjedinjene Američke Države bile direktno umiješane u eksplozije koje su prošle godine ozbiljno oštetile gasovode Sjeverni tok ispod Baltičkog mora, javio je Reuters.

Lavrov nije pružio dokaze za svoju tvrdnju, piše ova agencija i podsjeća da je ruski predsjednik Vladimir Putin ranije optužio Ujedinjeno Kraljevstvo da je diglo u zrak gasovode, što je London negirao. U intervjuu na državnoj televiziji, Lavrov je, između ostalog, rekao da Zapad laže o odbijanju Rusije da pregovara o Ukrajini i da pokušava da okrene Moldaviju, Gruziju i bivše sovjetske države u centralnoj Aziji protiv Moskve.

„Vidimo kako cijeli NATO ratuje protiv nas“, rekao je Lavrov.

„Sada nastojimo da potisnemo artiljeriju ukrajinske vojske na udaljenost koja neće predstavljati prijetnju našim teritorijama“, dodao je.

„Što je veći domet naoružanja isporučenog režimu u Kijevu, to ćemo više morati da ga potiskujemo sa teritorija koje su dio naše zemlje“, kaže Lavrov.

U tom kontekstu, rekao je da je „objektivna realnost“ da je Rusija proširila svoju teritoriju uključivanjem četiri regiona Ukrajine prošle godine.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.