3.2.2023. 14:30
0
Kremlj reagovao na Vučićevu izjavu da će možda morati uvesti sankcije Rusiji
FOTO: AP
Rusija u potpunosti shvata kakav pritisak Zapad vrši na Beograd i kakve napore Srbija ulaže kako bi istrpjela taj pritisak, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Odlično razumijemo kakvom je pritisku bez presedana izloženo srbijansko rukovodstvo od strane Zapada i potpuno nam je jasno po koju cijenu i uz koje napore je srbijansko rukovodstvo do sada izdržavalo taj pritisak - rekao je Peskov.

Kako navodi Sputnjik, on je na taj način odgovorio na pitanje "kako su u Kremlju shvatili izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne zna koliko će dugo još srbijanske vlasti izdržati da ne uvedu sankcije Rusiji ali da će nastojati da izdrže što duže".

Peskov je dodao da u Kremlju veoma cijene stav srbijanskog rukovodstva i da Rusija visoko cijeni odnose sa Srbijom i nada se da će se oni razvijati uzlaznom putanjom.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.