20.2.2023. 22:06
0
Peskov optužio SAD: Vi ste primarni izvor sukoba
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je na optužbe potpredsjednice SAD Kamale Harris da je Rusija odgovorna za zločine protiv čovječnosti u Ukrajini.

Peskov je iznio tvrdnje da su SAD postavljene kao "primarni izvor" međunarodnih tenzija za podršku ukrajinskim napadima na Krim.

- Nema spremnosti ili otvorenosti za mirne inicijative sa Zapadom - rekao je Peskov.

Peskov je upitan i za komentare Victorie Nuland, podsekretara za politička pitanja, koja je u četvrtak rekla da SAD vjeruju da Krim, koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014., treba demilitarizirati "na minimumu".

Peskov je rekao da njeni komentari naglašavaju "dubinu naših razlika" i "vjerovatno također naglašavaju ulogu SAD kao primarnog izvora sadašnjih međunarodnih sukoba", prenosi NBCNews. Odgovor Peskova uslijedio je dan nakon što je potpredsjednica Kamala Harris rekla da su SAD utvrdile da je Rusija počinila zločine protiv čovječnosti u agresiji na Ukrajinu.  

- Ruske snage su izvršile široko rasprostranjen i sistemski napad na civilno stanovništvo, užasna djela ubistva, mučenja, silovanja i deportacije - rekla je Harris na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji u Njemačkoj, navodeći da su "ubistva, premlaćivanja i strujni udar u stilu egzekucije".

(A. Balićevac)

RusijaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.