21.3.2023. 12:40
0
Audi isplaćuje rekordne bonuse svojim radnicima: Bonus od 8.500 eura
Audi je imao razloga da se pohvali na godišnjoj konferenciji te kompanije. Sa markama Bentley, Lamborghini i Ducati, profit poslije oporezivanja iznosio je nevjerovatnih 7,12 milijardi eura.


Audi je prošle godine isporučio samo 1,6 miliona automobila – najmanji broj od 2013. godine, ali zahvaljujući visokim cijenama, velikom udjelu skupljih vozila i, po prvi put, uključivanju proizvođača luksuznih automobila Bentley u Audijev bilans, vrijednost prodaje je porasla za 16 odsto na rekordnih 61,75 milijardi evra.

Brendovi Bentley, Lamborghini i Dckati doprinijeli su poslovnom rezultatu sa 1,4 milijarde eura.

Višak novca znači da se negdje mora raspodijeliti. Akcionari će imati koristi, dio će ići u nove investicije, posebno u Kinu, koja je tržište u usponu, a dio će ići radnicima, piše b92.

Oko 55.000 zaposlenih u Audiju u Njemačkoj dobilo je uvid u plan raspodjele dobiti, piše Manager Magazin. Kvalifikovani radnici dobiće bonus od 8.500 eura, kažu u kompaniji. 



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.