17.5.2023. 21:36
0
Bivši pakistanski premijer Imran Kan očekuje hapšenje
FOTO: Twitter
Bivši pakistanski premijer Imran Kan (Khan) rekao je danas da je policija opkolila njegovu rezidenciju u sjeveroistočnom gradu Lahoreu i da bi mogao biti uhapšen svakog trenutka, javlja Anadolija.


- Vjerojatno moj posljednji tweet prije sljedećeg hapšenja. Policija je opkolila moju kuću - napisao je Kan u objavi na Twitteru koja sadrži i njegovu video poruku.

Međutim, iz vlade nisu komentirali Kanovom tweet u vezi s policijom koja je okružila njegovu kuću.

Do razvoja događaja došlo je nakon što je pokrajinska vlada sjeveroistočnog Punjaba dala 24-satni “ultimatum vodstvu“ Khanove pakistanske stranke Tehreek-e-Insaf (PTI) da predaju 30 do 40 zločinaca koji su navodno bili uključeni u prošlosedmične nasilne proteste protiv hapšenja bivšeg premijera zbog optužbi za korupciju.

Ministar informiranja Punjaba Aamir Mir tvrdida se “traženi zločinci“ skrivaju u Kanovoj rezidenciji Zaman Park koja se nalazi u luksuznom naselju Lahorea. PTI odbacuje optužbe.

Mir je upozorio da sigurnosne snage ovoga puta neće oklijevati poduzeti oštre mjere ako se izgrednici ne predaju u roku.

U video poruci, Kan je rekao da sva istraživanja pokazuju da će njegova stranka pobijediti na sljedećim izborima velikom većinom.

Vlada i vojska već su najavili da će se onima koji su sudjelovali u napadima na vojne objekte suditi prema Zakonu o vojsci i Zakonu o službenoj tajni, prenosi Avaz. 



(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.