2.6.2023. 8:58
0
Otkrića britanskih obavještajaca: U ruskom Ministarstvu odbrane se "hvataju za glavu", poznato i zašto
Iako ne djeluju kao nešto što može izazvati velike probleme, partizanski napadi na teritoriji Rusije, u okolini Belogorda, ipak bi mogli uticati na dešavanja na ukrajinskom ratištu. Ministarstvo odbrane Velike Britanije, prenoseći informacije obavještajnih službi, navodi kako ruski partizani za sebe vežu znatne ruske vojne efektive.

Od jutra 1. juna, partizanske grupe su po drugi put u deset dana napale rusku oblast Belgorod.

U složenoj situaciji na bojnom polju, nešto što je izgledalo kao letjelice bez posade, pogodilo je i grad Belgorod (35 kilometara unutar Rusije), dok su vlasti evakuisale civile iz pograničnog grada Šebikina nakon ukrajinskog granatiranja.

Ruske vojne i sigurnosne snage su brže ostvarili uspjeh u obuzdavanju ovog napada od prethodnog.

Međutim, prema vlastitom saopćenju Ministarstva obrane Rusije, ono je pribjeglo raspoređivanju cjelokupne vojne vatrene moći na vlastitoj teritoriji, uključujući jurišne helikoptere i teški termobarični raketni bacač TOS-1A.

Ruski komandanti se sada suočavaju sa oštrom dilemom da li da pojačaju odbranu u ruskim pograničnim regionima ili da pojačaju svoje linije u okupiranoj Ukrajini, navodi se u informaciji britanskog Ministarstva odbrane.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.