24.6.2023. 15:35
0
Sve spremno za Povorku ponosa, ovo su neki od transparenata: "Ljubav nije haram", "Otvorimo gradove za ljubav" ...
FOTO: Avaz
U Sarajevu se danas održava četvrta Bh. povorka ponosa. Tema ovogodišnje Bh. povorke ponosa je savezništvo. Na ulicama glavnog grada BiH pojačane su policijske snage koje su raspoređene uglavnom na glavnim raskrnicama.


- O ovoj temi govorimo svake godine, jer pitanje savezništva i podrške je u samoj srži borbe za ljudska prava, borbe za bolji položaj života bilo koje diskriminisane grupe u našem društvu - naveli su iz Bh. povorke ponosa.

Okupljanje počinje u 16 sati, a transparenti za današnju povorku su već spremni.

"Niko nije slobodan dok svi/e nismo slobodni/e!", "Mržnja nije porodična vrijednost", "Zakoni za sve porodice", "Otvorimo gradove za ljubav", "Radnička klasa je duginih boja", "Ljubav nije haram", "Pruži ruku ljubavi", "Pruži ruku solidarnosti", "Prođi sa mnom ispod duge", "Ljubim je s ponosom", "Podrška izvan četiri zida", "Javne institucije pripadaju svima", samo su neki od transparenata koji će učesnici 4. Bh. povorke ponosa koristiti, navodi Avaz. 



(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.