4.7.2023. 10:04
0
Neočekivan pad izvoza iz Njemačke
Izvoz iz Njemačke ka EU, ali i Americi i Rusiji zabilježio je neočekivan pad tokom maja, saopšteno je danas iz Savezne kancelarije za statistiku.

Prema zvaničnim podacima, izvoz iz Njemačke u maju je smanjen za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec. Analitičari su predviđali rast od 0,3 odsto.

"Izvoz u EU je smanjen za 1,5 odsto, dok je izvoz u SAD, manji za 3,6 odsto i Rusiju 7,4 odsto", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je u prihodu od strane trgovine u maju registrovan višak od 1,4 milijarde evra, što je pad u odnosu na 16,5 milijardi evra koliko je iznosio tokom aprila.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.