31.8.2023. 10:28
0
Ministar odbrane Velike Britanije Ben Wallace podnio ostavku
Njegova ostavka će vjerovatno dovesti do mini rekonstrukcije vlade

Ben Wallace podnio je danas ostavku na mjesto ministra odbrane Velike Britanije nakon četiri godine na toj funkciji, prenosi Guardian.

"Strateška dalekovidnost"

Premijer Rishi Sunak trebalo bi da imenuje novog ministra odbrane nakon Wallacove formalne ostavke. 

On je pohvalio "stratešku dalekovidost" svog bivšeg ministra u suočavanju sa ratom u Ukrajini i saopštio da je Wallace igrao ključnu ulogu u evakuaciji iz Afganistana. Njegova ostavka će vjerovatno dovesti do mini rekonstrukcije vlade, navodi britanski list.

Grant Šaps preuzima resor odbrane?

Wallace, koji se smatra snažnim zagovornikom povećanja potrošnje na oružane snage, nadao se da će biti potencijalni nasljednik generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji će na tom mjestu ipak ostati još godinu dana.

Britanski ministar energetike Grant Shapps bit će imenovan za novog ministra odbrane, prenosi Sky News.

Premijer Rishi Sunak trebalo bi da imenuje novog ministra odbrane nakon Wallacove formalne ostavke, a izvori su rekli Sky news-u da će ga zamijeniti trenutni ministar za energetiku, navodi Avaz.ba

(Mubina Lj.I.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.