25.10.2023. 9:16
0
Izrael napao Siriju: Ubijeno sedam sirijskih vojnika
U izrelskom napadu na vojne položaje na jugozapadu Sirije ubijeno je osam vojnika, a sedam je ranjeno, izvijestila je sirijska državna novinska agencija SANA.

Citirajući vojni izvor, SANA je prenijela da je izraelska "zračna agresija" bila usmjerena na brojne vojne položaje u blizini jugozapadnog grada Dere. U udaru je nastala i materijalna šteta, javili su.

Napad se dogodio u noćas, izvijestila je SANA. Izraelska vojska priopćila je ranije da su njezini avioni gađali infrastrukturu sirijske vojske kao odgovor na lansiranje raketa iz Sirije prema Izraelu.

Vojska je saopćila kako je identificirala dva raketna ispaljivanja iz Sirije jučer navečer te da je odgovorila topničkom vatrom na izvore ispaljivanja. Također je navela kako su njezini borbeni zrakoplovi "pogodili vojnu infrastrukturu i minobacače koji pripadaju sirijskoj vojsci".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.