27.10.2023. 14:58
0
Borci u Siriji koje podržava Iran ispaljuju rakete na američke trupe
FOTO: AFP
Sirijski opozicioni aktivisti kažu da su borci koje podržava Iran ispalili rakete na naftno postrojenje u kojem se nalaze američki vojnici u istočnoj Siriji.

Napad je uslijedio nekoliko sati nakon što su američki borbeni avioni izveli zračne napade na dvije lokacije povezane s iranskom Revolucionarnom gardom. Pentagon kaže da su napadi bili odmazda za niz napada dronovima i projektilima na američke baze i osoblje u regionu koji su počeli početkom prošle sedmice.

Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji, opozicioni ratni posmatrač, rekao je da je šest raketa pogodilo naftno polje al-Omar u istočnoj provinciji Deir Az Zour. Opservatorija je saopštila da ostaje nejasno da li je bilo žrtava.

U američkim zračnim napadima ranije u petak ranjeno je sedam iračkih boraca koje podržava Iran, navodi se.

(Ajdin B.)

SirijaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.