30.11.2023. 20:49
0
Žena kupila lažni lijek za mršavljenje preko interneta, pa skoro preminula
FOTO: ilustracija
Samohrana majka je umalo umrla pred svojom djecom nakon što je sebi ubrizgala "falsifikovanu pin injekciju" koji je kupila preko interneta.

Michelle Sword, 45, kolabirala je i doživjela napad u svom domu u septembru kada joj je šećer u krvi pao na opasno nizak nivo nakon što je sama uzimala lijek, prenosi nypost.com.

Majka dvoje djece - koja je porijeklom iz Oxfordshirea u Engleskoj - nije navela konkretnu injekciju koju je ubrizgala, ali je rekla da dolazi iz porodice lijekova poznatih kao GLP-1 RA. Lijekovi u toj kategoriji uključuju semaglutid, aktivni sastojak u Ozempic i Wegovy.

Sword je rekla za Kennedy News da je probala lijek "legitimno" još 2020. godine i otkrila da joj je pomogao da smrša. Ranije ove godine, Sword kaže da je počela gomilati kilograme i odlučila da nabavi lijekove bez ljekarskog recepta. „Znala sam da je lijek sada veoma popularan i da će biti teže dobiti [od doktora]“, rekla je ona. “Stalno se pojavljivao na mom newsfeed-u.”

„Kontaktirala sam ovu jednu kompaniju [online] i pitala je li to službeni lijek za mršavljenje, a oni su odgovorili da“, objasnila je mama, rekavši da se prodaje za 190 dolara. “Izgledao je potpuno isto i dva dana kasnije bio je na mojim vratima. Nije bilo pitanja o meni — nikakva medicinska pitanja. Nisu me čak ni pitali koliko sam teška.”

„Počela sam da se osjećam čudno“, rekla je Sword.

Moja kćerka Cadie je rekla da sam u tom trenutku mrmljala i da su mi oči izgledale drugačije. Trajalo je oko sat vremena i na sreću mi je porastao šećer u krvi i izašla sam iz opasne zone”, rekla je Sword. “Došla sam k svijesti i rekli su mi da sam sretna što sam živa. Doktori su rekli da nikada nisu vidjeli da je neko preživio nivo šećera u krvi od 0,6 i da sam medicinsko čudo.”

Mama sada upozorava druge da ne kupuju lijekove preko interneta, već da idu putem legitimnih sredstava ako žele nabaviti lijekove za mršavljenje, kao što je Ozempic. Sword vjeruje da je injekcija koju je koristila zapravo sadržavala čisti inzulin, zbog čega je njen nivo drastično opao. Sword-ina priča dolazi samo mjesec dana nakon što su zdravstvene vlasti upozorile na drastičan porast lažnih Ozempic olovaka širom svijeta.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.