2.12.2023. 9:27
0
Maloljetnica se pretvarala da je zaljubljena u 35-godišnjaka, tražila mu poklone, kad je odbio izvadila je nož i izbola ga: U imeniku ga memorisala pod imenom "Dosadna p**ka"
Chloe Coster (15) pretvarala se da je zaljubljena u muškarca kojeg je upoznala na internetu, a zatim ga je izbola nožem jer joj nije kupio skupe darove. Predstavljala se pseudonimom Hope Morgan i uvjerila žrtvu da ima 19 godina, nakon čega je zavela i napala 35-godišnjaka, prenosi Daily Mail.

Sudac je Chloe, sad 18-godišnjakinju, opisao kao proračunatu i bezdušnu jer je žrtvi govorila kako se želi udati za njega da bi ga kasnije napala nožem u hotelu. Nakon što joj je izrečena presuda, oglasila se na društvenim mrežama.

 - Da, učinila sam što sam učinila. Branila sam se i ne kajem se zbog toga. Dobila sam kaznu i nosim se s njom, napisala je.

Tužitelj Alec Small rekao je u ponedjeljak na sudu u Swindonu da je veza temeljena na skupim poklonima i odjeći. Tvrdi da je Chloe broj muškarca memorisala pod ime "Dosadna p**ka", dok je on nju spremio pod "Moja nada" što najbolje pokazuje razlike u vezi i odnosu.

Prije nego ga je napala, Chloe se sastala s njim u hotelu Travelodge i pokupila 200 funti. Nakon napada je pobjegla no ipak se vratila po narukvicu prije nego je trajno otišla. U januaru 2021. Chloe se s muškarcem nalazila u hotelu i tražila da joj donese nakit, alkohol i slatkiše.

Muškarac joj je platio taksi i odveo je u svoju sobu gdje je zgrabila paket slatkiša Maoam. Kad ih je strpala u džep, počela je pretraživati sobu u potrazi za drugim darovima koje nije pronašla. To ju je razljutilo i došlo je do borbe, nastavila je ubadati žrtvu i nanijela mu povrede uha, ruke i glave. Žrtvi je još dobacila da ima 15 godina i da će imati problema ako pozove policiju.

- Znaš da sam mlada, ti si starac koji me pokušao oteti. Upast ćeš u nevolju, napisala mu je u poruci.

Unesrećeni je otišao u bolnicu na liječenje, a doktori su policiju obavijestili o povredama. Chloe je uhićena i ispitana pri čemu je lagala o svojoj upletenosti i tvrdila da je žrtva uhodi.

Sudac Jason Taylor osudio ju je na dvogodišnju kaznu zatvora uz uvjet da odradi 150 sati dobrotvornog rada. Osim toga mora prisustvovati rehabilitaciji i platiti kaznu od 1000 funti.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.