9.12.2023. 16:15
1
Snimak koji ledi krv u žilama: ‘Putnički avion slijeće dok kraj njega proturaketni sistem obara projektil Hamasa!’
Snimak slijetanja putničkog aviona na glavni izraelski aerodrom, dok pored njega protivraketni sistem obara rakete Hamasa postao je viralan na internetu.

Izraelska televizija je prikazala snimak aviona koji se približava aerodromu Ben Gurion, dok protivraketna Gvozdena kupola na noćnom nebu obara rakete iz Pojasa Gaze.

Snimak slijetanja putničkog aviona na glavni izraelski aerodrom, dok pored njega protivraketni sistem obara rakete Hamasa postao je viralan na internetu.

Većina međunarodnih aviokompanija otkazala je svoje letove za Izrael iz sigurnosnih razloga posle 7. oktobra, kada je počeo sukob Izraela i Hamasa.

Hiljade raketa palestinske grupe Hamas lansirano je na izraelsku teritoriju u protekla dva mjeseca, uključujući i u pravcu aerodroma.

Izraelska aviokompanija El Al usprkos tome nastavlja letove u i iz Tel Aviva. Ta kompanija je bila prva koja je prije dvije decenije opremila putničke avione protivraketnim sistemima.


(Ajdin B.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.