13.1.2024. 20:46
0
Snježna oluja okovala Ameriku, temperatura pala na -45 stepeni
Velika zimska oluja donijela je ledene vjetrove i obilne snježne padavine u mnogim dijelovima SAD, ometajući putovanja i ostavljajući hiljade domaćinstava bez struje.

Oluja će biti praćena oštrom hladnom arktičkom hladnoćom tokom vikenda, sa temperaturom oko -45 stepeni u nekim oblastima, javlja BBC.

Skoro 25 cm snijega palo je u Iowi, gdje u ponedjeljak počinju unutarstranački izbori za republikanskog kandidata za ovogodišnje predsjedničke izbore, zbog čega su neki događaji otkazani.

Američka Nacionalna meteorološka služba (NVS) izdala je upozorenja u skoro svim saveznim državama, jer se u subotu predviđa snijeg od Oregona na zapadu do Mainea na istoku. Više od 70 miliona ljudi živi u područjima na koja se odnosi vremensko upozorenje.

Zbog ekstremnog vremena, od petka je otkazano više od 2.000 letova, od kojih je većina trebalo da leti iz Chicaga, prema servisu za praćenje letova.

Kampanja bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u petak je otkazala tri od četiri njegova susreta sa glasačima, koje je trebalo da održi tokom vikenda, prije unutarstanačkih izbora u Iowi.

Drugi kandidati, također su morali da otkažu skupove zbog ekstremnih vremenskih uslova u državi.

Više snijega se predviđa za ovu oblast u subotu, gdje bi u dijelu Michigena u blizini Velikih jezera moglo pasti i do dva metra snijega.

Očekuje se da će se taj olujni sistem na kraju pomjeriti na sjeveroistok u Kanadu, utičući na dijelove Ontarija.

(Ajdin B.)

SADOluja
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.