20.1.2024. 12:45
0
Veliki toplotni val zahvatio Australiju, očekuju se temperature i do 50 stepeni
Dijelove Zapadne Australije zahvatio je u subotu "ekstremni" toplotni val, povećajući rizik od požara u ogromnoj sveznoj državi.

Meteorološki zavod objavio je u subotu "upozorenje na ekstremne vrućine" za udaljena područja Pilbara i Gascoynea, najveće australske države, upozoravajući da bi temperature tamo mogle dostići 40 stepeni Celzijusa tokom vikenda.

Najviša rekordna temperatura u Australiji od 50,7 stepeni Celzijusa zabilježena je na aerodromu Pilbara, Onslowu, prije dvije godine.

(Sead M.)

Australija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.