12.2.2024. 21:23
0
Pucnjava u megacrkvi u SAD: Otkriven identitet napadačice, na puški pisalo ‘‘Free Palestine‘‘
FOTO: Screenshot/ Youtube/ Khou 11/
"Slobodna Palestina" je napisano na puški koji pripada ženi koja je otvorila vatru na megacrkvu u Lakewoodu slavnog pastora Joela Osteena u Hjustonu, prema službeniku za provođenje zakona upućen u istragu.

Međutim, motiv pucnjave u nedjelju popodne nije utvrđen. Izvori kažu da istražitelji grozničavo pregledavaju društvene mreže i spise koji pripadaju osumnjičenoj, za kojeg se vjeruje da je Genesse Ivonne Moreno, 36, prema izvorima za provođenje zakona.

Detektivi vjeruju da je Moreno ispalila čak 12 hitaca, prema službeniku za provođenje zakona upućenom u istragu, piše ABC News. Kada je Moreno ušla u crkvu, s njom je bilo dijete od 4 ili 5 godina, rekao je šef policije u Hjustonu Troy Finner.

Osumnjičena je otvorila vatru iz puške, a dvojica policajaca koji nisu bili na dužnosti su uzvratili, udarivši je i ubivši je, rekao je Finner. Dijete je također upucano i hospitalizirano je u kritičnom stanju, rekao je Finner. Nije jasno ko je upucao dijete niti veza između djeteta i strijelca, saopštila je policija.

Muškarac za kojeg se vjeruje da je župljanin također je pogođen u nogu, rekao je Finner. Moreno je navodno prijetila da ima bombu, saopštila je policija. Službenici su pretražili njen automobil i ranac, ali ništa nije pronađeno. Također se činilo da je prskala nepoznatu supstancu, rekle su vlasti.

Moreno u svom dosijeu ima niz hapšenja, koje istražitelji razmatraju, rekao je službenik za provođenje zakona.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.