11.3.2024. 19:22
0
Jemen: Žestoki udari američkih i britanskih aviona na Hodeidu
FOTO: arhiv/euronews
Američki i britanski borbeni avioni izveli su u ponedjeljak najmanje tri zračna napada na jemenski lučki grad Hodeidah, javila je televizija al-Masirah.

U udarima su pogođeni ciljevi u oblasti Ras Issa u distriktu al-Salif, sjeverozapadno od grada, javila je televizija, ne pružajući dodatne informacije.

Stanovnici Hodeide objavili su na društvenim mrežama da su napadi bili usmjereni na borce Huta u mornaričkoj vojnoj bazi u Ras Issi.

Koalicija još nije komentarisala ove napade.

Od novembra 2023. jemenska vojska koja je pod kontrolom Huta sve učestalije napadaju komercijalne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu, za koje kažu da su odmazda za izraelske napade u Gazi.

Kao odgovor, Sjedinjene Američke Države i Britanija pokrenule su zračne i raketne napade na Jemen, počevši od sredine januara. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.