23.3.2024. 19:34
0
Blinken: Amerika je solidarna sa narodom Rusije, osuđujemo terorizam u svim oblicima
Američki državni sekretar Antony Blinken poručio je danas da su Sjedinjene Američke Države solidarne sa narodom Rusije nakon užasnog terorističkog napada i upućuje najdublje saučešće porodicama žrtava i svima koji su pogođeni ovim podlim zločinom.

On je istakao da SAD snažno osuđuje oružani napad nedaleko od Moskve u kome su ubijene najmanje 143 osobe, a desetine su ranjene.

"Mi osuđujemo terorizam u svim njegovim oblicima i solidarni smo sa narodom Rusije u tuzi zbog gubitka života u ovom jezivom događaju", rekao je Blinken.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je američka upozorenja o potencijalnom terorističkom incidentu u Moskvi samo nekoliko dana prije nego što su naoružani napadači napali koncertnu dvoranu u Moskvi sinoć.

Ranije ovog mjeseca, američka ambasada u Rusiji objavila je sigurnosno upozorenje o potencijalnom terorističkom napadu u Moskvi i pozvala ljude da izbjegavaju gužvu, prate lokalne medije i budu svjesni okoline.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.