26.3.2024. 9:15
0
Srušio se most u Baltimoru, na njemu se nalazili automobili
Veliki kontejnerski brod udario je u most Francis Scott Key u Baltimoru, u Marylandu, koji prelazi rijeku Patapsko. Most se od siline udara slomio u nekoliko dijelova koji su padali u rijeku.

Most dužine 2,5 kilometara se nekoliko minuta poslije nesreće srušio.

Prema prvim navodima, više vozila je upalo u vodu.

Nekoliko vatrogasnih vozila i policijskih čamaca su na licu mjesta.

U pitanju je veliki teretni brod koji služi za prijevoz kontejnera, uobičajeno je da se u njima nalazi svjetski suhi teret.

Kako javljaju lokalni mediji, do udara velikog broda u most došlo je oko 1:30 u noći po lokalnom vremenu.

Nije bilo jasno koliko je vozila bilo na mostu, ali je na njemu "sigurno bila jedna velika kamionska prikolica", rekli su

Vatrogasna jedinica grada Baltimora rekla je za CBS News da su oko 1:30 ujutro počele stizati prijave da je brod udario u stup mosta. 

- Najmanje je sedam ljudi u rijeci, a ronilački i spasilački tim je stigao na lice mjesta kako bi locirao osobe - dodali su.

Izvršni direktor okruga Baltimore Džoni Olsevski Jr. oglasio se na društvenim mrežama: "Spašavanje je u toku. Molite se za pogođene."

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.