29.9.2024. 18:29
0
Krajnji desničari idu ka pobjedi u Austriji: Lider partije našao uzora u - Hitleru
Austrijska krajnje desničarska Slobodarska partija (FPO), predvođena Herbertom Kicklom, ide ka pobjedi na općim izborima.

Projekcije, bazirane na početnim rezultatima, daju FPO-u 29.1 posto, skoro tri boda ispred ispred konzervativne Narodne stranke sa 26,2 posto, ali daleko od većine.

FPO je i ranije bio u koaliciji, ali je drugoplasirana odbila učestvovati u vladi koju vodi.

Kicklov glavni rival, aktuelni kancelar Karl Nehammer kazao je "da je nemoguće formirati vladu s nekim ko obožava teorije zavjere.

Inače, Kickl je obećao Austrijancima da će izgraditi "Tvrđavu Austriju", kako bi povratili njihovu sigurnost, prosperitet i mir.

Također je govorio o tome da postane Volkskanzler (narodni kancelar) što za neke Austrijance nosi odjeke termina koji se koristio za opisivanje Adolfa Hitlera u nacističkoj Njemačkoj.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.