9.4.2021. 19:07
0
RTV TK kontinuirano ulaže u opremu, danas puštena u rad HD režija
Radio-televizija Tuzlanskog kantona, uprkos ekonomskim prilikama koje zbog pandemije nikome ne pogoduju, nastoji ulagati u poboljšanje tehničkog kvaliteta programa i uvjeta rada.

Danas je, povodom svečanog puštanja u rad HD režije, čime je omogućeno emitiranje programa u visokoj rezoluciji, održana prigodna svečanost kojoj su prisustvovali predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić i kantonalni premijer Kadrija Hodžić, te predstavnici Ministrarstva za kulturu, sport i mlade. Vrijednost opreme je oko 150.000 maraka.

- Ono što se postiže ovim projektom, jeste to da se uklapamo u neke svjetske trendove, da koliko je to moguće idemo u korak sa svjetskom tehnologijom, da i mi na području TK kao i građani u razvijenim zemljama svijeta imamo pristup tim tehnologijama - kazao je predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić.

Istaknuo je da je uspjeh samim tim veći, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, te je čestitao RTV TK za ovaj uspjeh. 

Premijer TK Kadrija Hodžić je također, čestitao ovoj televizijskoj kući na ovom vrijednom projektu, koji na značajan način uklapa RTV TK u svjetske medijske trendove.

- To nam je u ovom momentu jako bitno, ne samo zato što se povećava kvalitet slike, rezolucija itd., nego zato što otvaramo prostor za poboljšavanje pograma uopšte - naveo je on.

Iz kantonalnog Ministasrtva za kulturu sport i mlade kažu da će nastaviti podršku radu RTV TK, dodajući da je ovaj uspjeh još jedna potvrda da je ova medijska kuća u vremenu pandemije dokazala i potvrdila svoju ulogu.

Stručna savjetnica za kulturu u Ministarstvu za kulturu, spor i mlade Selma Bešić Čerkezović je kazala da su pokazali svoju stvarnu ulogu, stvarnu snagu kroz to da su podržali provedbu higijensko-epidemiloloških mjera, pružili pravovremene informacije, podržali obrazovni proces.

- S druge strane, veliki značaj ima ovaj prelazak na HD signal iz razloga što će unaprijediti poslovanje i na još bolji način služiti interesima grđana TK - navela je ona.

Direktor RTV TK Kasim Softić istaknuo je da su brojni benefiti prelaska na ovaj način rada i emitiranja. Osim što će doprinijeti boljoj kvaliteti poroizvedenog i emitiranog programa, nova oprema omogućit će bolje uvjete rada uposlenicima RTV TK.  

-  Po onom sistemu kriza je šansa, mi smo se tako ponašali i umjesto čekanja da vidimo šta će biti, kuda će nas odvesti, uhvatili smo se u koštac i s nadolazećim problemima zdravstvene prirode, ali i za svoje mjesto na medijskom tržištu u BiH. Uvjet svih uvjeta jesu adekvatni uvjeti za rad prije svega tehnička opremljenost - kazao je Softić.

(Fena)

RTV TK
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.