25.12.2021. 20:50
0
Nižu se optužbe na račun Zvjerke iz serije Seks i grad, još jedna žena ga prijavila za napastvovanje
Kantautorka iz New Yorka peta je žena koja je za seksualno napastvovanje optužila glumca Chris Noth, poznatom po ulozi Zvjerke u seriji Seks i grad.

Lisa Gentille tvrdi da je Noth dodirivao protiv njene volje pre 20 godina i da je prijetio da će joj uništiti karijeru ako to nekome prijavi, objavio je Glas Amerike. Ona kaže da je glumca upoznala 1998. u jednom restoranu. Četiri godine kasnije, ponudio je da je odveze kući i tražio da vidi njen stan. Gentille tvrdi da je Noth onda poljubio na silu i stiskao joj grudi.

“Uzela sam njegove ruke u svoje i pokušala da ga spriječim”, rekla je.

Na kraju je, kako navodi, uspela da se otrgne, a Noth je izjurio iz stana. Sutradan je pozvao i rekao da će joj uništiti karijeru ako nekome bude ispričala šta se desilo. Glumca su prvo optužile dvije anonimne žene, pod pseudonimima Zoi i Lili, za seksualno napastvovanje 2004. i 2015. godine.

Glumac je te optužbe nazvao “kategoričkim neistinama”. Potom je u javnost izašla i dublerka iz serije Seks i grad Heder Christin, koja je u tekstu za Independent navela da je Noth nedolično dodirivao na setu i da je često imao mizogine izjave.


Još jedna žena je za Daily Beast ispričala da je glumac seksualno napastvovao u New Yorku 2010, kada je imala samo 18 godina. Noth je ovu priču nazvao “kompletnom izmišljotinom”. Zvijezde serije Seks i grad podržale su žene koje su izašle u javnost sa navodima protiv Notha.


(Kenan Bešlija) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.