24.1.2022. 17:30
1
Nele Karajlić opet pokrenuo 'Složnu braću' nakon više od 20 godina
FOTO: Kurir
Nekada veoma popularni muzičar, a danas pisac i scenarista, Nele Karajlić javnosti je se pohvalio kako se serija koju je pripremio, a radi se o projektu "Složna braća, the next genaration" nešto što je okupilo veoma jaka glumačka imena i odličnu ekipu.

Prva epizoda serijala "Složna braća – Next Generation", imala je premijernu projekciju za medije u Beogradu, a redovno prikazivanje je za područje Bosne i Hercegovine na programu RTRS krenulo od 13. januara, naveli su iz ove medijske kuće.

Nele Karajlić je kreirao, oblikovao i uradio scenario za seriju. To je učinio uz pomoć Srđana Јankovića, a režiju potpisuje Milorad Milinković, pišu regionalni mediji. Brojni poznati glumci igraju u ovom ostvarenju, za koju je scenario napisao dr Nele Karajlić, od Andrije Kuzmanovića, Nataše Ninković, Sergeja Trifunovića, Marka Gvera,  Radoslava Milenkovića, Nenada Okanovića, Ljubiše Savanoviać, Nikole Pejaković, Mime Karadžića,..


Visoki standardi koje je postavila originalna serija snimljena prije 25 godina i čiji se kultni dijalozi još prepričavaju, podigla je ljestvicu očekivanja visoko kod gledalaca. Toga su bili svjesni Nele Karajlić i Nenad Okanović kad su rješili da ovoj humorističko-satiričnoj seriji udahnu novi život.




Јednu od najupečatljivijih uloga u prvoj sezoni imao je Darko Ostojić koji je tumačio dvije uloge, Nane i Memija. Ovo će njemu biti nastavak višedecenijske saradnje sa Neletom Karajlićem.

''Imamo nove likove koji prave više-manje uobičajne malverzacije za naše prostore kao što su to činili njihovi prethodnici", naveo je meidjima Nele Karajlić.

"Dvoje mladih ljudi koji vjeruju u ljubav kroz povijest su se uvijek tumačili kao neki incident. Ljubav se rijetko kada kroz povijest umjetnosti uklapala u mizanscen društvenih okolnosti. Od Romea i Julije do naših Mirasada i Radice. U našoj seriji Radica ima plan da ode kod tetke u Kanadu, a Mirsad vidi njihovu budućnost u kafani 'Složna braća'. Ta njihova naivnost nasuprot surove realnosti u kojoj ostali protagonisti serije mešetare, preuzima srca gledatelja", rekao je Karajlić, prenosi Tanjug.



Originalna mini serija "Složna braća" od 7 epizoda snimljena je 1995. godine, također rađena po scenariju Neleta Karajlića. On je tada i glumio u serijalu i režirao ga uz kolegu Nikolu Pejakovića Kolju, Kao i Olega Novkovića.



 (Amer Mujezinović)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.