4.4.2022. 8:44
0
Zelenski se obratio na dodjeli Grammya: Podržite nas, ispričajte našu priču
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je u video obraćanju emitiranom na dodjeli nagrada Grammy u Las Vegasu pozvao gledatelje da podrže Ukrajince "na bilo koji način".

"Što je suprotno muzici? Tišina razrušenih gradova i ubijenih ljudi", rekao je Zelenski u snimci emitiranoj uoči nastupa američkog pjevača Johna Legenda i ukrajinske pjesnikinje Ljube Jakimčuk.

"Ispunite tišinu svojom muzikom. Ispunite je danas, da ispričate našu priču. Podržite nas na bilo koji način. Bilo koji, ali ne tišinom", rekao je Zelenski, obučen u tamnozelenu majicu, na engleskom, promuklim glasom.

Rat je izbio u Ukrajini 24. februara nakon što su ruske vojne snage izvršile invaziju na područja na sjeveru, istoku i jugu zemlje, raselivši milione civila i pretvorivši čitave gradove u ruševine.

Rusija svoje akcije u Ukrajini naziva "specijalnom operacijom" i kažnjava sve one koji to nazovu ratom i agresijom. Većina zapadnih medija zbog toga je povukla svoje dopisnike i zatvorila dopisništva ne želeći rizikovati zatvorsku kaznu. 


(Patria/Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.