4.6.2022. 11:30
0
Glumac Milan Kalinić pravosnažno oslobođen za nasilničko ponašanje
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio glumca Milana Kalinića od optužbi za nasilničko ponašanje na košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana u aprilu 2019. godine, piše Tanjug.

Sud je ovom odukom odbio kao neosnovanu žalbu Višeg javnog tužioca i potvrdio drugu prvostepenu presudu Višeg suda, objavljeno je na sajtu suda.

U obrazloženju suda se navodi da na priloženom CD-u , nema fotografija koje su zabilježile fizički obračun između Kalinića i oštećenog, kao i da među ispitanim svjedocima nema očevidaca incidenta.

Takođe, sud navodi da ni sam oštećeni u svom svjedočenju nije vidio ko mu je zadao nekoliko udaraca.

Prilikom donošenja druge prvostepene presude, sudija je istakao da nema dokaza iz kojih se može zaključiti da je Kalinić kriv.

Poslije prvog suđenja, Kalinić je osuđen na uslovnu kaznu od 10 mjeseci, koja neće biti izvršena ukoliko u roku od dvije godine ne učini novo krivično djelo, kao i na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Bila mu je izrečena i zabrana prisustva na utakmicama u trajanju od godinu dana i to tako što mu je naloženo da se pred svaku utakmicu javi policijskoj stanici i u njoj provede vrijeme trajanja utakmice ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Do incidenta je došlo pred početak utakmice zbog rasprave oko mjesta sjedenja u gledalištu, prenijeli su tada beogradski mediji, navodi Tanjug. 


(Aldina R.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.