27.12.2022. 18:37
1
Ugašena zagrebačka redakcija UNA televizije
Nakon gotovo godinu dana rada ugašena je zagrebačka redakcija UNA televizije, saznaje Index.hr. Ondje je radilo 20-ak profesionalaca.

Podsjetimo, pokretanje UNA televizije najavljeno je na Weekend Media Festivalu u Rovinju, a započelo je krajem prošle godine. Kako bi televizija počela s radom, u Banjoj Luci je osnovano više firmi, među kojima je i Una World Network, čiji su osnivači bili Infinity Media s 20 posto udjela i Foundcenter Investment GmbH s 80 posto. 

Iz projekta se u martu povukla berlinska tvrtka Foundcenter Investment GmbH. Njemački ulagači bili su većinski vlasnici tvrtke Una World Network, no sada je kao jedini vlasnik ostala tvrtka Infinity Media Banjaluka, koju se povezuje s porodicom Dodik, saznao je tada portal Capital.

Na UNA televiziju su prešla raditi i poznata imena hrvatskog televizijskog novinarstva, među kojima su Ivana Paradžiković, Saša Kosanović i Josip Šarić. Ondje je radila i Nevena Rendeli, a posao su nudili i Severini i Mojmiri Pastorčić. Njih dvije su odbile ponude. 

Ovog ljeta došlo je do drastičnog smanjenja broja radnika; od 80 medijskih profesionalaca, zadržali su ih svega 20. Prošle sedmice UNA televizija objavila je da ima problema s hrvatskim distributerima oko uvrštavanja tog programa u ponudu njihovih TV platformi.

"Hrvatski kabelski distributeri unatoč uredno dostavljenim zahtjevima za emitiranje i detaljnom programskom konceptu, već su nekoliko puta odgodili dogovor. Zadnji put u novembru", objavili su s UNA Tv. 

(A. Balićevac)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.