12.1.2023. 12:40
0
Ko se sjeća Helge iz kultne serije Alo Alo: Danas ima 71 godinu, a evo kako izgleda
Ko se sjeća Helge iz kultne serije Alo Alo? Britanska glumica Kim Hartman bila je jedna od najvećih zvijezda kultne humoristične serije o Drugom svjetskom ratu iz osamdesetih, a danas ima 71 godinu i mnogi će je jedva prepoznati.

Hartman je glumila neodoljivu njemačku vojnikinju Helgu Geerhart koja radi u službi notornog gestapovca Herr Flicka. Zbog uloge u toj seriji, koja se snimala od 1982. do 1992. godine, Hartman je postala seks-simbol. Helga je, podsjetimo, bila vrlo ambiciozna vojnikinja, poznata po tome da se voli svlačiti i pokazivati seksi donje rublje. I to sve u svrhu napredovanja.

Hartman se danas više ne bavi glumom, ali se vrlo rado prisjeća uloge koja joj je obilježila karijeru.


Kim Hartman danas ima 71 godinu

“Helga je bila ambiciozna, htjela je biti Hitlerova djevojka ili špijunka poput Mate Hari. No, kao i svi Nijemci u seriji, nije bila sposobna za takvo nešto. Voljela sam glumiti Helgu i biti seks-simbolom. Bilo je zabavno i opuštajuće”, rekla je Kim jednom prilikom.

Zanimljivo je kako je Kim zajedno s Richardom Gibsonom, koji glumi Herr Flicka, godinama nakon serije izvodila skečeve u pozorištima. Danas živi sa suprugom, također glumcem, Johnom Nolanom s kojim je u braku od 1975. godine, a imaju dvoje djece, sina Toma i kćer Mirandu.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.