21.2.2023. 20:30
0
Voditelj CNN-a rekao za političarku da "nije u najboljim godinama" pa poslat na "formalnu obuku"
Voditelj jutarnjeg programa na američkoj televiziji CNN, Don Lemon, bit će vraćen na posao tek nakon što prođe "formalnu obuku" na koju je poslat zbog komentara godina očekivane kandidatkinje opozicione Republikanske stranke za predsjednicu SAD, Niki Hejli.

Direktor te medijske kuće, Kris Liht, izjavio je da je Lemon "skinut s programa" jer je tokom diskusije o starosti političara u jutarnjem programu rekao da 51-godišnja Niki Hejli "nije u najboljim godinama" i da smatra da su najbolje godine za žene "dvdesete, tridesete, a možda i četrdesete", prenosi Glas Amerike.

Njegova kolegica u studiju, Popi Harlou, zbog toga ga je kritikovala tokom emisije, na šta je Lemon odgovorio: "Ne ubijajte glasnika, ja samo govorim činjenice" i pozvao se na podatke sa interneta.

Direktor CNN-a je rekao da je Lemon "veoma ozbiljno shvatio" da je loše to što je govorio, priznao da je pogriješio i pristao da učestvuje u "formalnoj obuci".

Direktor Liht je njegove komentare u programu ocijenio kao "uznemirujuće, neprihvatljive i nepravedne".


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.