18.1.2016. 14:06
0
„Ako Džumhur i Bašić budu imali dobar dan, možemo svašta očekivati“
Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić plasmanom u 2. kolo Australian Opena u Melbournu ostvarili su još jedan istorijski uspjeh za naš sport.

Na startu prvog Grand Slam turnira sezone Bašić je pobijedio favoriziranog Holanđanina Robina Haasea, 64. igrača na ATP listi, sa 3:0, dok je Džumhur bio bolji od Britanca Kylea Edmunda, 88. igrača svijeta, sa 3:2.  

Direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić u izjavi za Fenu kazao je da je početak sezone izuzetno uspješan za naš tenis.    

- Jako smo sretni i ponosni što imamo priliku da u glavnim žrijebu Grand Slam turnira imamo dva predstavnika, koji su nakon velike borbe uspjeli da prođu prve prepreke i plasiraju se u 2. kolo. Uime saveza čestitam momcima na ostvarenim rezultatima  - kazao je Hadžimešić.

Najbolje bh. tenisere u 2. kolu očekuju igrači iz samog vrha svjetskog tenisa, Čeh Tomas Berdych i Belgijanac David Goffin.       

- Istina Džumhura i Bašića u 2. kolu očekuju dobro rangirani protivnici, ali ako  budu imali dobar dan, kao što su  imali na startu, može se svašta očekivati. Biće veoma interesantno gledati  obojicu kad budu igrali protiv šestog i 16. igrača svijeta.  Mislim da Damir može  odigrati  dobar meč s Belgijancem, dok Mirza također ima veoma težak zadatak s Berdychom. To su vrhunski teniseri, ali nikad se ne zna, to je tenis, svašta se dešava, ako se Džumhur i Bašić budu ovako borili mislim da ćemo još jednom uživati - kazao je Bašić.

Dobra forma naših najboljih tenisera veliko je ohrabrenje pred nastup reprezentacije u Davis cupu.  

- Svakako da  su ovo dobre  vijesti vezane i za naš Davis cup tim. Naši  teniseri idu ka samom vrhu, doprinose popularizaciji ovog sporta i  velika su podrška kompletnom bh. tenisu - izjavio je Hadžimešić.       

U meču 1. kola Druge  grupe Euro-afričke zone Davis cupa reprezentacija BiH se sastaje sa Tunisom. Meč će se igrati od 4. do 6. marta u BiH. 

(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.