20.1.2016. 8:17
0
Damir Džumhur i Mirza Bašić okončali svoj nastup na Australian Openu
Damir Džumhur i Mirza Bašić okončali su svoje ovogodišnje učešće na prvom Grand Slamu sezone, Australian Openu.

Piše: Haris Ahbabović

Džumhur je sa 3:1 u setovima (4:6, 6:0, 4:6, 2:6) poražen od Belgijanca Davida Goffina. Iako je Džumhur otvorio prvi set brejkom, uspio je izgubiti narednih nekoliko gemova, pa tako i set, i bez obzira što je ponovo napravio brejk.

U drugom setu Damir je igrao sjajno, ali se novi pad u igri osjetio tokom trećeg i četvrtog seta kojeg je dobio Goffin, pa je tako Belgijanac slavio sa 3:1.

Mirza Bašić jednostavno nije mogao ništa protiv Tomasa Berdycha koji je na kraju slavio sa 3:0 u setovima (6:4, 6:0, 6:3). Berdych je očekivano čvrsto držao svoj servis i nije pružao Mirzi nikakve šanse da eventualno dođe do breaka.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.