1.2.2016. 17:16
0
Đoković o Federerovom rekordu: To nije daleko, 17 Grand Slam titula mi daju dodatnu motivaciju
Najbolji teniser svijeta Srbin Novak Đoković izjavio je danas da rekordnih 17 Grand Slam titula Švicarca Rogera Federera nisu tako blizu, ali ni tako daleko i da ima veliki motiv da nadmaši rekord.

- Rekord nije daleko, ali nije baš ni blizu. Neophodno je mnogo da radim i osvajam trofeje kako bih dostigao Federera, ali to mi donosi dodatnu motivaciju. Mogu još mnogo da postignem, imam 28 godina i mnogo toga može da se dogodi-  rekao je Đoković novinarima na tradicionalnom druženju dan nakon titule u Melbournu.

Đoković je šestom titulom na Australian Openu došao do svog 11. trofeja na Grand Slam turnirima i izjednačio se na četvrtom mjestu vječne liste sa Rodom Laverom i Bjorom  Borgom. Ispred su Roy Emerson sa 12, Rafael Nadal i Pete Sampras sa po 14 i Federer sa 17 titula.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.