1.3.2016. 14:27
0
Dueli u zeničkoj Areni: Davis Cup reprezentacija BiH spremna za mečeve protiv Tunisa
Selektor i teniski reprezentativci Bosne i Hercegovine spremni su i optimistički pred mečeve s Tunisom u okviru 1. kola II grupe EA zone Davis Cupa u Zenici od 4. do 6. marta.

Na konferenciji za medije održanoj danas, medijima su se obratili direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senad Hadžimešić, te selektor Amer Delić i igrači Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

"Odavno nismo imali ovako veliku podršku medija i na tome vam se svima zahvaljujem. Prvi meč igramo u Zenici i nadam se da će sve proteći u najboljem redu, kao što je to do sada i bilo", rekao je kratko direktor Teniskog saveza.

Selektor reprezentacije te zbog pravila četvrti prijavljeni igrač Amer Delić rekao je kako je preostali posao na igračima reprezentacije.

"Znamo jednog od igrača Tunisa Maleka Jaziria, koji je iskusan, ali vjerujem da će naši momci biti spremni za petak, subotu i nedjelju. Podloga nam odgovara i već smo odradili dva kvalitetna treninga, spremit ćemo se i do nas je da dobijemo ove mečeve", rekao je Delić.

Selektor je rekao kako će u dublu najvjerovatnije igrati Tomislav i Mirza.

"Uslovima u Zenici smo itekako zadovoljni, Arena je odlična i nadam se da ćemo imati dobre rezultate. Što se tiče naših priprema na ovoj podlozi, proveli smo dva dana, za razliku od naših protivnika koji nisu još ni stigli i mislim da će neugodno biti iznenađeni ovom podlogom, njenom brzinom jer njihov Jaziri voli sporije terene gdje ima vremena da se namjesti i on na ovoj podlozi neće imati šanse, pogotovo sa Mirzinom i Tominom servom", dodao je Delić.

Tomislav Brkić je rekao da su on i Bašić na ovoj podlozi postigli dosta dobrih rezultata i da takav razvoj očekuje i u dublu.

"Ko god bude igrao, sigurno da će dati sve od sebe i da ćemo na kraju slaviti", izjavio je Brkić.

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić trenutno je 121. na ATP rank listi te se nada ulasku u top 100 igrača.

"Mi smo odigrali dosta mečeva na ovoj podlozi i na njoj smo već uhodani. Jaziri je dobar igrač i ne bi nas trebalo iznenaditi ako bude dobro igrao. Ostale igrače ne znam i mislim da su šanse 50:50, ali da imamo malu prednost zbog podloge", rekao je Mirza Bašić, dodavši da je sezonu dobro počeo i da se nada ulasku u top 100 igrača na ATP listi.

Nerman Fatić poznaje igru i jednog od igrača reprezentacije Tunisa Anisa Ghorbela, te je dodao kako smatra da on bolje igra na sporijem terenu te da su naši reprezentativci bolji.

"Mislim da su Mirza i Tomo za klasu bolji od, i ne bi trebalo biti problema i mislim da smo blagi favoriti u ovom meču i da možemo slaviti. Molimo i gledaoce da nas podrže u što većem broju jer će nam trebati njihova podrška", rekao je Fatić.

Za 3. mart je zakazan je žrijeb parova, dok će prvi singl mečevi biti odigrani 4.,a dubl meč 5. marta s početkom u 12 sati.

Dnevna ulaznica košta pet KM, a za sva tri dana 10 KM.

Iz Teniskog saveza Bosne i Hercegovine zamolili su sve posjetitelje mečeva da ne koriste bliceve na svojim uređajima te da isključe tonove na mobitelima.

Reprezentacija Tunisa još uvijek nije stigla u Zenicu.

(Anadolu Agency)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.